Mijn eerste portie zelfgekweekte aardbeitjes zijn binnen. Geoogst uit onze aardbeienpot. Wat ik gek vond is dat er tijdens de ecotuindag verrassend genoeg enkele bezoekers waren die blijkbaar nog nooit een aardbeienpot gezien hadden.
Er is nochtans niks makkelijker dan dat, en tegelijk ook nog eens mooi. En uitermate geschikt voor tuinen die last hebben van slakken. Zonder aardbeienpot zou ik geen aardbeien kunnen kweken.
Zo’n aardbeienpot heeft openingen in de wand die net groot genoeg zijn om een kluit te bevatten. Heel handig bij het planten is dat. Gewoon die kluitjes uit de kweekpotjes schudden, er in plaatsen en dan de pot opvullen met compost. Je moet wel vaak water geven want met al die gaten verdampt het water sneller dan in een gewone pot van die grootte – vooral omdat aardbeitjes zonnekloppers zijn en de pot best in de zon gezet wordt.
Het resultaat is niet alleen lekker, maar ook decoratief!
Dit is wel een hele mooie en grote pot.
BeantwoordenVerwijderenIk dacht al dat je een hangpot ging beschrijven i.v.m. de slakken. Ze wandelen hier weer vrolijk en slijmerig rond.
Niets irritanter dan vrolijke slakken :-)
VerwijderenIk zet de pot op een warm, zonbeschenen muurtje waar naaktslakken minder snel komen. En sinds de aaltjeskuur is het slakkenprobleem op aanvaardbaar niveau. Dus eindelijk eens aardbeien van eigen kweek :-)
Leuke pot! Wij kweken ze in hangpotten, vooral omdat de pissebedden ze zo lekker vinden.
BeantwoordenVerwijderenWist niet dat pissebedden aardbeien eten. Mieren wel - de eerste aardbei die ik plukte was hol en vol mieren :-p
VerwijderenHmm ik heb zo'n pot nog in de garage staan, maar nog nooit gebruikt. Te laat om nu nog te gaan gebruiken, zeker?
BeantwoordenVerwijderenNee - als je nog snel om aardbeitjes gaat in de plantenwinkel dan moet dat nog zeker lukken. Doen! Zonde om zo'n pot niet te gebruiken.
Verwijderen*schiet in actie*
Verwijderen:-)