zondag 4 maart 2012

Officieel Lente!

Vergeet het maar dat de lente begint op 20 of 21 maart!  Hier ten tuine van het biodivers gezin is de lente officieel vastgesteld!


We zouden daarvoor kunnen verwijzen naar verschillende, los van elkaar vastgestelde feiten:
Bijvoorbeeld dat er weer volop seks in de tuin is!  Bewijze deze foto:
En het stoof nogal in het rond - dat stuifmeel!
Bovendien waren de vinken waren al helemaal verliefd aan het doen, was de Egel al rond geweest (bewijze zijn verse drolletjes), zijn er al vinpootjes actief in de vijver en word ik de laatste dagen aan de voordeur verwelkomd met de heerlijke geur van het Rode peperboompje - voor mij alvast één van de onmiskenbare tekenen dat de Lente in aantocht is.
Maar laat je niks wijsmaken!  Niks in aantocht - ze is er al!
Hier telt maar één feit dat alle andere gewoonweg koud van tafel veegt!


Het biodivers vrouwke is namelijk in de tuin geweest!  En dat na maanden winters geknies en binnengeblijf, dat alleen kort doorbroken kon worden door de aantrekkingskracht van wat sneeuw ...


Deze eerste, hoogst memorabele stappen werden op de gevoelige plaat vastgelegd:
Bemerk dat zowel schoeisel als jas nog aangepast waren aan de verwachting van kou en miezerig maarts gedoe.  Na het aanwijzen van tekenen van leven in borders en het verwelkomen van de kat-met-zotte-kuren van de buren werd er heel wat rondgestapt door de tuin, keurend hier, speurend daar. Maar tenslotte bleef het niet bij rondkijken en opsommen van nog-veel-werk-in-de-borders!  Het ging nog verder dan dat!  De Grote Schaar werd bovengehaald en enkele struiken ondergingen al onmiddellijk hun noodzakelijke snoei! 


En daarmee ben ik het zeker!  Want als 't vrouwke in de tuin begint is het echt Lente!!!!


Nu hebben we een beetje pech dat die activiteit na het maken van de op-het-eerste-gezicht-foto van deze maand viel, want mischien had er iets van het snoeiwerk op het beeld kunnen doorschemeren ...  misschien.

1 opmerking:

  1. Hihi super, hier ook al grote opkuis gehouden. 'T mag nu beginnen groeien en bloeien.

    BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.