vrijdag 16 maart 2012

Uurtje lente gekregen

Leuk kadootje gekregen van de bazin.  We mochten met zijn allen een uurtje vroeger naar huis!  Om de lente te vieren!  Nu, dat moest ze geen tweede keer zeggen!  De gedachten dwaalden tijdens de dag al genoeg weg van procesmanagement naar tuinbeheer.

Thuisgekomen bleek zo'n uurtje in de praktijk nu toch niet zò lang .  Niet dat dat genoeg was om zomaar ineens wat spitwerk aan te vatten of die struiken daar snel te snoeien, of een border op te kuisen of ...
... pfff  toch wel veel werk in de lente niet?

Maar dat uurtje dan toch maar op de best mogelijke manier benut: gewoon genoten.  De tuin rondgekuierd en zo, bij het reeds afnemend avondlicht, nog wat mooie ontdekkingen gedaan, zoals:

De Wilde narcisjes staan er prachtig bij!  En dat in tegenstelling tot hun gekweekte verwanten, de trompetnarcissen!  Daar zijn de bladeren tot een derde kapotgevroren, inclusief meer dan de helft van de bloeistengels.  Dit jaar dus geen flamboyant voorjaarsgeel in de bloemenweide ...

Maar deze jongens in het bosje maken dat meer dan goed!  Prachtig toch?  Toch veel mooier dan die grote loebassen, die zo dom waren al van in januari het kopje boven de grond te steken - kunnen die dan niet op de kalender kijken?


En in de hoogte zag ik dit groepje met adelijke afkomst: een familie Keizerskaarsen die deze zomer het groendak zullen sieren met hun indrukwekkende gestalte.  En aan de andere kant van het dak stond al één Turks tulpje in bloei - helaas was het daar al te duister voor een mooie foto, maar die houden jullie te goed.Dus wel van genoten, van dat uurtje gekregen lente :-)

3 opmerkingen:

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.