zaterdag 18 februari 2012

Snirff ... snuuuut ... grmppfh.


Derwijl m'n hers zig langzaam in halv vloeibare vorm een weg naar buid'n baand kan ik nied anders dan med dranende oogjes doekijk'n hoe andern did weekend een evvorke geven en na avloob hun blog gaan vull'n med een rezem sdravve berichdjes.  Pfff - buid'n gaan leverd me alleen maar rilling'n ob en goesding om met een grog did weekend naar de vergedelheid de verhuiz'n.

Nu ja ... de vrouwelijke bloglezers onder jullie zull'n weeral denk'n - d'is weer eens een man die ziek iz.  En dad wij mann'n daar helemaal niet teg'n kunn'n - tegen een beetje pijn of wat ziekjes zijn... aldijd zielig doen.  En dad de wereld znel ondvolkd zou zijn alz wij kinder'n zoud'n moed'n baren.  Mizzchien hebb'n jullie wel gelijk, maar onderduzzn snuid ik hier wel een halv boz aan babier'n snodvodjes vol!  Zoieds kan je niet faken en mag dan toch wel een beedje combazzie obleveren nied? ...

Nied duz :-/  En mijn onbedaarlijke niesbuien word'n ook al niet geabbrezieerd.  Zorry hoor - ik zal me dan maar braaf in de combuterhoek terugdrekk'n en daar een blogbostje wijden aan m'n deeldplan voor 2012.  Voorgaande dagen werd ik er al door verzsgillende blogz ob gewez'n dad hed hoog dijd werd om na de denk'n over wad we komend zeizoen allemaal in de moeztuin gaan planden en zaaien.  Zommige war'n met deze voorbereiding'n zelfz al maanden geled'n begonn'n! 

Nu heb ik eigenlijk weinig werk aan mijn deeldplan.  Vermitz ik al jaaren een driejarige wisseldeeld volg moed ik maar mijn blan van 2009 uithalen.  Eerzd teken ik in waar de badadjes komen de sdaan, en de rezd van de berzeeldjez vul ik in med wad makkelijke groendjez en wad kruidjez: brei, ajuindjes, erwden, dille, knolvenkel, krulandijvie, zelder, zjalodjez, zpinazie, boderboondjes, lavas, buddernud-bomboen en warmoez.  Did jaar ga ik nog eenz kolen broberen, maar ik heb daar geen fiduzie in sindz ik eenz last heb gehad van knolvoed.  Duz eerzd dad berzeeltje eenz goed inkalken, dad helbt!

Maar nu ik zo in mijn mab med plannedjes aan 'd znuisderen ben, heb ik hed ideedje om deze oude deeldblannetjes allemaal in een nieuwe bagina te bosten.  Begin ik er medeen aan, zo braaf en zielig in mijn combuderhoekje brudsend.  Dan krijgen jullie een zicht ob hoe het moez in mijn duin geordend sdond, doorheen de dijd.


mijn deeldblan van 2012


5 opmerkingen:

 1. Veel beterschap gewenst! Die schrijftaal... ik krijg er bijna zelf snot van. Aaaargh! :)

  (529 acksnot moeten ingeven als verificatie is ook wel zéér toepasselijk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zjalodjez, zalig, die wil ik ook! :-) Beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het deeldplan is een beetje wazig... Tikkie snottig, denk ik. Niet besmettelijk vanachter de PC gelukkig ;-) Het allerbeste!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Donderdagavond was mijn oordeel bij zoonlief zijn snotterend geweeklaag nog: 'Complimenten'... maar vrijdagochtend moest ik toch besluiten dat hij die 38.3 niet fakete, en dat hij dus 'huisarrest' kreeg.

  Veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoop dat ie er snel vanaf is! Prettig is anders ...
   Gelukkig is het bij mij zo goed als voorbij.

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.