maandag 23 maart 2015

Vóór en na

Enkele beelden van de jonge zomereik aan de rand van de moestuin. Vóór en na het knotwerk.

Vijf jaar geleden knotte ik dit boompje voor ’t eerst. En nu was het weer nodig, want vorig jaar wierp het al weer veel te veel schaduw op de moestuin. En viel er te veel plakkerig bladluizepoepsap naar beneden – recht op de groentjes er onder – Bah!
Dus voilà. Weer een kort kapsel, goed voor vier-vijf jaar. 
Want die kroon moet een klein bolletje blijven.


6 opmerkingen:

 1. Eigenlijk wist ik niet dat je een (zomer)eik ook kon knotten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk kan dat. Met veel soorten eigenlijk. Hier in de streek zijn ook vaak geknotte haagbeuken te vinden en iets westelijker, rond Oudenaarde zie je veel knotessen.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Nu ja, het valt me nu opeens op dat het geen echte knot is, met al die takken. Eerder een kandelaber ...

   Verwijderen
 3. Die is flink gedecimeerd. Die bladluizenpoep is volgens mij lekker zoet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik zo heerlijk om te zien! Zelf heb ik 25 jaar een 'bonsai' eik gehad. Elk jaar de snoeischaar erin en altijd geprobeerd hem klein te houden. De eik was prachtig vertakt bij de stam, maar ik heb hem om laten zagen. Het groeide toch te hoog op den duur.... ik had op het laatst een lange snoeischaar en hoge trap nog om de boom in toom te houden. Ga lekker door, want je bent nog geen 25 jaar aan de gang! Je hebt in elk geval een leuk project en een bijzondere boom. Groetjes,

  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.