zaterdag 14 maart 2015

Lucas' ballon

Liefste Lucas,

Vandaag vond ik jouw ballon. In mijn tuin. Ik had hem eerst niet gezien tijdens mijn ochtendwandelingetje, maar mijn vrouw tikte plots op het raam en wees in de richting van de straat. Want daar hing iets onverwacht in de takken.

En daar was hij, jouw ballon. Hij wuifde nog wat heen en weer in de wind, alsof hij nog geen zin had om hier zijn reis al te beëindigen. Maar hij was overduidelijk moe van de lange vlucht.Ik vind het een mooie ballon. Mooi wit, met een mooie blauwe opdruk. Misschien waren er wel tien andere kleuren waaruit je kon kiezen, maar hoe dan ook - dit is toch de mooiste, én de beste! Want hij vloog kei-ver! Helemaal tot in mijn tuin. Ik zocht het even op. Zo maar eventjes twee honderd vijf en zestig kilometer!De huifkar staat er op. Ik heb het even opgezocht - op de computer - en dat blijkt een school te zijn. Een speciale school voor bijzondere kinderen. Ik heb de indruk dat het wel een leuke school is. De kinderen krijgen daar veel aandacht. En dat is goed.Ik ben benieuwd of er andere ballonnen waren die ook zo ver vlogen. Misschien wel, maar wellicht kwamen die niet op zo'n aparte plek terecht. Want Lucas, jij mag dan op een speciale plek school gaan, jouw ballon kwam in een aparte tuin terecht. Een biodiverse tuin. Dat wil zeggen dat er in onze tuin veel aandacht gaat naar buitengewone planten en dieren. En dat die ook de aandacht krijgen die ze nodig hebben om open te bloeien en een goed leven te leiden. Een beetje zoals jouw school dus.


Dus mocht je ballon niet het verst geraakt zijn, dan kwam die toch het origineelst terecht. En alleen daardoor verdien jij een eervolle vermelding in deze ballonwedstrijd! Of beter nog - de prijs voor de knapste ballon. Want toch wel knap dat hij wist dat hij hier moest landen, niet? Misschien vind jij planten en dieren ook wel leuk?

Het gaat je goed Lucas. Als je ballon al zo goed terecht komt - dan zal dat zeker ook zo zijn met jou.

Vriendelijke groet,

De biodiverse tuinier.

12 opmerkingen:

 1. In geval Lucas dit niet kan lezen: Email: info@de-huifkar.nl
  'k Ben echter zeker dat jij dat al gedaan hebt. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk ;-) Vermits ik voor het werk vaak op afgelegen plekken kom vind ik vaak dergelijke ballonnen. Het is dan steeds teleurstellend als het adreskaartje niet meer leesbaar is door weken in de natuur te liggen, want ik zend ze altijd terug. Deze pakten het daarentegen professioneel aan met die geplastifieerde adreskaartjes! En het is leuk er eens een in je eigen tuin aan te treffen.

   Verwijderen
  2. Wauw wat een mooie brief!!!
   Lucas zal zeker deze brief ontvangen en het zal hem voorgelezen worden!!
   We hebben een mooie feest vrijdag gehad. Als opening van de open dag van zijn school heeft de Ouderraad de kinderen de ballonnen wedstrijd cadeau gedaan!!

   Dank u voor uw reactie!!!!
   Hartelijke groet Jacquelien

   Verwijderen
  3. I.K. Rutgers-Prinsen23 maart 2015 om 12:41

   Vorige week kreeg ik van Lucas z'n juf een afdruk van uw site met uw prachtige verhaal over zijn ballon. Wij waren diep geroerd door uw mooie verhaal over de ballon en de aandacht en tijd die u eraan heeft besteed. Lucas is 9 jaar en heeft klassiek autisme en is daarbij zeer hoog sensitief. Hij kan nog niet lezen of schrijven dus ik heb hem uiteraard uw mooie verhaal over de ballon voorgelezen en verteld hoe ver zijn ballon heeft gereisd. Lucas geniet altijd van de natuur, de wind in zijn haren, het zonnetjes wat in zijn gezicht schijnt en ook wij hebben een mooie tuin afgelegen waar hij z'n rust kan vinden dus de plek waar de ballon is terechtgekomen past precies bij Lucas! Bedankt voor uw mooie woorden, we hebben uw toegevoegd op facebook om uw mooie foto's van de tuin te blijven bewonderen. De school heeft verder niks aan de ballonwedstijd gedaan (zullen wel weer bezuinigingen zijn, wel een kaartje eraan maar de ballon was het cadeau al) maar voor ons is dit verhaal, uw reactie het mooiste cadeau om te krijgen hoe ver de ballon is gekomen en op welke plek hij terecht is gekomen.

   Met vriendelijk groet, I.K. Rutgers-Prinsen, moeder van Lucas.

   Verwijderen
  4. Wat ik dus al dacht - die ballon wist precies waar te moeten zijn ;-)

   Verwijderen
 2. Wat zal Lucas blij zijn met zo'n hartelijke en originele reactie!
  Ik heb net als Hoow wat gemengde gevoelens over al dat toegevoegde plastic... Maar er schijnt een ballonnenleverancier te zijn die met afbreekbaar materiaal werkt, inclusief het touwtje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee, maar dan moeten die adreskaartjes snel gevonden worden. Want anders heeft zo’n kind er weinig aan...

   Verwijderen
 3. Oei hoow, nu heb ik per ongeluk je reactie verwijderd 😟 Dat was niet de bedoeling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... maar ik begrijp dat je extra plastic in de natuur niet apprecieert. Ik erger me echter meer aan afval die bewust achtergelaten wordt tijdens boswandelingen en zo dan aan een toevallig aangewaaide ballon.

   Verwijderen
  2. Milieubescherming begint niet met ballonnetjeswedstrijden te verbieden.
   Zelfs milieueorganisaties jagen talloze protest- en vredesballons in de lucht.
   Laat de kinderen dit plezier.
   Maar misschien konden opvoeders erop wijzen: zie eens hoe ver plastiek kan waaien!
   Ik ben het volledig met je eens, biodiverse.

   Verwijderen
 4. Hallo, hierbij wil ik even reageren op de reactie van Lucas moeder.
  Wij als school hebben wel degelijk een prijsje voor de 3 verst gekomen ballonnen. Maar hebben 1 maand gewacht op reacties van teruggevonden kaatjes.die gekomen. Een dezer dagen zal de prijsuitreiking dan ook plaatsvinden. Lucas ballon is inderdaad het verst gekomen en hij heeft dan ook de 1e prijs gewonnen. Met vriendelijke groet de administratie van So de Huifkar Desiree Oudshoorn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé - dat is leuk. Nu ben ik benieuwd wat de prijs is. Maar hier niks verklappen hé - dat moet geheim zijn tot de uitreiking ;-) Ik hoop dat Lucas er plezier aan heeft.

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.