dinsdag 7 augustus 2012

Het viel nog mee ...

Ja toch?  Het viel toch nog mee hier in België terwijl wij weg waren op vakantie naar Madeira

Want terwijl we daar groene valleien of hoge toppen verkenden, Levadawandelingen deden, de vinkjes en hagedisjes te eten gaven, en dolfijnen spotten kregen we via sms'jes van het thuisfront een beeld van een verzopen Belgenland waar het water al halverwege de knieën moest staan.

Dus tegen dat we thuiskwamen hadden we wel wat schrik om de tuin in een rampzalige toestand aan te treffen. 
Natuurlijk moesten we van 't biodivers vrouwke eerst het gazon maaien, en dan konden we al eens de tuin in zonder natte voeten, voor een check-up.

Maar dat viel allemaal nog goed mee.
In het graanakkeronkruidenveldje stonden de halmen nog rechtop, de borders zagen er heel florissant uit (alhoewel er hier wat stengeltjes steun konden gebruiken) en in het hooilandje waren de ratelaars al mooi rijp voor een maaibeurt. 

Eigenlijk stond de tuin vol bloemen!!!  Vermoedelijk om een beetje te zeggen " moesten jullie nu echt zo lang weg naar dat bloemeneiland? En wij dan? - niet goed genoeg of zo?"
En dan brachten we ook nog de zon mee, dus kon er gebarbecued worden, en achteraf mijmerend aan 't verlof terugdenken ...

En moesten we dan ook nog de "op-het-eerste-gezicht" foto niet vergeten!  Die kan je zien door HIER door te klikken.

6 opmerkingen:

 1. Mooie foto's van de bloemenweelde in jullie tuin! Heerlijk de kattenstaart en de thalictrum.
  Was Madeira mooi?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moooooi, wanneer ploeg jij je akkeronkruidveldje om?
  Ik ben ook altijd benieuwd na verlof hoe de tuin erbij staat. Hier word er dan ook altijd eerst een toertje gelopen om te zien of al de dieren nog oke zijn en de planten. En ondertussen begint mijn Mme al van hier moet het gras gemaaid en hier gesnoeid ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is trouwens de naam van de plant met paarse bloemetjes (voorlaatste foto)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Zem: ik ben zelf gek op de Betonie (zie fot border)
  @natuurlijk: ik zou nu, in augustus wat graantjes moeten oogsten, voor volgend jaar. En dan in het najaar omspitten en inzaaien. Maar dan zijn de slakken weg met de kiemplantjes (niet van het graan). Dus moet ik (her)zaaien met akkeronkruiden in het voorjaar
  @Supermasj: dat is de Grote kattestaart - een heel groot wordende inheemse moerasplant. Succes gegarandeerd!

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.