donderdag 16 april 2020

De tovenaar van Oz.

Hebben jullie dat ook, zo van die paadjes in de tuin die zo vaak gebruikt worden dat ze op de duur uit niets dan kale grond of modder bestaan?

Wij hebben er zo ééntje. Een stukje pad dat smal tussen taxushaag en struikenborder doorheen gaat. Dat paadje is ook het meest gebruikte in de tuin vermits het de directe verbinding is tussen huis en centrale deel van de tuin.

Deze winter lag het door het vele gebruik ook heel diep.Ik kon het zelf niet meer aanzien en dus duikelde ik enkele, van een ander paadje overblijvende, stukken blauwe steen op. In amper drie kwartier legde ik die mooi uit, een beetje ingegraven en vulde de grond er rond aan tot het weer wat plat en egaal leek. En dan ingezaaid met wat reparatie gazonmengsel.

En dan toonde ik dat aan 't vrouwke - instant scoren was dat.Alleen vroeg ze zich af waarom ik dat al niet jaren geleden gedaan had, want lagen die stenen daar niet al zo lang in dat hoekje en dat bleek nu toch niet zo lang te duren, dat werkje ...

Stond ik daar met mijn mond vol tanden ...

Maar toch was ze kei-blij hoor.
Dat zag ik aan haar glimlach en stapje toen ze het stapstenen paadje uittestte.

5 opmerkingen:

 1. Onze graspaden heb ik allemaal omgeturnd naar dolomietpaden en het voormalige gazon werd ingepalmd door nieuwe plantenborders. Er is thans geen gras meer te bekennen in onze tuin. Ik ben hoegenaamd geen grasfanaat, zeg maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In ons gazon staat ook relatief weinig gras, vergeleken met het doorsnee vlaamse ik-ben-ofwel-kapotgespoten-ofwel-vortbemest gazon. Je bent uitgenodigd om ons gazon eens van dichterbij te komen bekijken - op een coronavrije ecotuindag van Velt bijvoorbeeld. Je daarbij neervlijen behoort tot de mogelijkheden. Ik ben daarentegen dan weer geen fan van steenslagpaadjes allerhande. Dat gesteente wil altijd terechtkomen waar ik het niet wil.

   Verwijderen
 2. Sommige goede ideeën hebben jaren nodig om tot wasdom én uitvoering te komen. Zo gaat dat in het leven ;-)
  Maar het is een mooi paadje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 😄 Leuk dat je het voor me opneemt, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat dit welgeteld twee minuten denktijd en vijf minuten stenen zoeken nodig had 😉

   Verwijderen
 3. Een fijne oplossing inderdaad. Ik moet hier op termijn ook wat aanpassen aan het pad langs de vijver

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.