maandag 13 april 2020

BloesemgepronkHet wordt blijkbaar een beetje verwacht dat je als tuinblogger toch ook eens uitpakt met de fruitbloesems in je tuin - anders wordt je niet als vol aanzien.

Bij Groengenot pakten ze uit met het Krentenboompje, net als in de Volkstuin van Bemar en bij bij Fruitberg. Maar Natuurlijk rijk ging daar natuurlijk over, want die heeft een ganse boomgaard om te showen.

Het Krentenboompje is al uitgebloeid, die ontvouwt nu al zijn teer-roze omzoomde blad. Het pronkstuk in de biodiverse tuin is op dit ogenblik de Wilde appel, net naast de wintertuin. Die geeft zo veel bloesems dat de gecultiveerde appels die er naast staan, er bij verbleken.En dat ziet er samen gewoonweg prachtig uit. Gezien vanop het cirkelterrasje waan je je bijna in Haspengouw.


De Amandelbladige peer doet ook zijn best en er is een wilde Kriek die de plaats van de Seringen wil inpalmen. Dat wordt een beetje gedoogd, louter en alleen wegens die teren bloesempracht.Niet slecht hé - dat bloesemgepronk? Ik wordt er altijd heel blij om, vooral als er nu geen vorst aangekondigd wordt, want dan krijgen we lekker veel fruit deze zomer.


6 opmerkingen:

  1. Mooie foto's. Wat me sinds vorig jaar opvalt is dat appelbloesem zo heerlijk ruikt. Ik weet niet of dat ook geldt voor jouw wilde appel?
    Nu moet ik één dezer wel reageren met een foto van de bloeiende appelhaag :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is met reden dat je heel blij bent met deze prachtige, bloeiende bomen!

    BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.