zaterdag 3 mei 2014

Microdakzicht

Dat heeft weinig gescheeld of er waren hier alleen maar dorre stengels en verdroogd gras te tonen! Die droogte van de afgelopen weken maakte dat alles op het dak begon te kreunen van de dorst.

Je kan het nog wat zien aan het Duizendblad. Dat was haast volledig verdord. Dat heeft nog net op het nippertje wat scheuten kunnen redden dank zij de regen van de laatste dagen. Op de rechtse foto zie je onderaan de rand van het dak. Daar voelen de Tripmadammen zich opperbest. Links ervan staat een Bermooievaarsbekje in bloei. En je ziet ook wat bladeren van de Wilde wingerd. Die tracht weer het dak op te raken. Ik moet die gaan snoeien want anders palmt ie heel snel grote delen van het groendak in. Wet hoger in beeld zie je de Hemelsleutel. Die trekt zich van droogte niks aan. De Paardebloemen ernaast die hebben op zeven haasten bloemen gevormd en hebben het dan begeven. Op de foto hieronder zie je dat ze er toch in slagen vruchtjes te maken, of ze nu uitgeteld op de grond liggen of niet - straf!Met de rechtse foto kijken we nu even naar rechts op het dak. Daar zien we een toefje Bieslook in bloei. Er is een tijd geweest dat het ganse dakje er vol mee stond. 

Waar het dakje ook vol van stond, gisteren dan, waren allemaal grijze hoopjes grond. De meeste waren dichtgeslempt door de harde stortbuien die we te verduren kregen, maar ik vond er toch eentje die al weer was opengemaakt. Rechts naast de uitgebloeide Turkestaanse tulpjes zie je zo'n holletje. Benieuwd wie er daar huist.Maar dan de op-het-eerste-gezicht foto van deze maand ...

Daar was even een probleem. Toen ik op mijn vaste plek plaatsnam om de foto te maken, zag ik haast niks van het groendak. De Japanse blauwe regen is de afgelopen tijd weeral zo gegroeid dat die serieus in de weg hing. Dus heb ik even met de snoeischaar moeten ingrijpen. Het resultaat zie je HIER.4 opmerkingen:

 1. Op de onderste foto lijkt dat toch erg fris groen, dat dak van je. Erg geslaagd in zijn opzet, imho

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Water to the rescue; wat een beetje regen al niet vermag, nietwaar? Dat groendak van je is echt een topper.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat er zo veel gebeurd op een betrekkelijk klein laagje grond op het dakje. En die dappere paardenbloem, die kans zag toch nog flink wat zaad te produceren.
  Zou wellicht de mierenleeuw in dat gaatje wonen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meneer Z heeft zo de gewoonte om de paardenbloemen te kortwieken voor ze in zaad schieten en ze vervolgens gewoon te laten liggen zodat ze alsnog zaad vormen.
  Mooi stukje tuin.

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.