zondag 11 mei 2014

Beervelde lente-editie 2014

Beervelde lente-editie werd voor ons een beetje Beervelde by rain.  Nu ja, ik mag niet overdrijven want we ontsnapten door onze late aankomst vrijwel aan de meeste buien. En tegen sluitingstijd aan kwam het zonnetje zelfs piepen!


Het vrouwke kocht wat éénjarigen, voornamelijk Nemesia's: 'Plus anona' en 'Cherry on Ice'.

We dachten eerst dat we niet veel gingen kopen maar tenslotte moest ik twee keer heer en weer om alles naar de auto te dragen. Maar dat kwam voornamelijk door dit bundeltje staal, wat te zwaar was om samen met al die zakjes planten naar buiten te dragen. En dat was nog zwaarder dan het er uit ziet, want op de foto is er is al een deel naar Mams, als moederdagkado.


Vaste planten kochten we niet veel. We lieten ons slechts verleiden door een Hortensia 'Hot red mini';

Hortensia 'Hot red mini'
een blauwpurperen Lupine en een hele donkerpaarse Centaurea, waarvan we de naam niet kennen omdat de verkopers niet in hun kraam stonden (we lieten de centen dan maar achter in hun tafeltje).
 

Verder kocht het vrouwke nog wat potjes Rhodohypoxis. Dit Zuid-Afrikaanse plantje leerden we enkele jaren geleden kennen op vakantie in Texel, waar het in een lage pot pronkte op de buitentafel. 

Rhodohypoxis
En natuurlijk kreeg het Vrouwke ook wat binnen-orchideetjes - voor haar moederdag. Er werd gekozen voor enkele kleine oranjekleurige Encyclia's. Daarvan krijgen jullie binnenkort een foto, wanneer de bloemen open staan.

14 opmerkingen:

 1. Toch leuk, die tuindagen. Er stonden weer heel wat interessante planten bij een aantal kwekers. Maar je hebt uiteindelijk niet voldoende plaats om alles in je tuin te zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb dit weekend aan jullie gedacht, moet klote zijn voor de standhouders en organisatoren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad rustiger dan anders, maar velen lieten het toch niet aan hun hart komen, dat slechte weer.

   Verwijderen
 3. Da's waarschijnlijk een Centaurea montana.
  Ooit eens in Groene vingers?? gezien dat die ijzeren bogen heel gemakkelijk zelf te maken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Montana inderdaad - maar welke variëteit? En die bogen zelf maken - ik zou niet weten hoe ik ze zo mooi moet plooien ...

   Verwijderen
  2. De enige zwarte Centaurea montana die ik ken is de 'Black Sprite', wordt ook verkocht onder de naam 'Nigra'.
   Die ronde bogen werden gemaakt door het ijzer over zo'n grote zwarte bloempot te plooien. Zag er heel simpel uit. Ze waren natuurlijk wel niet zo mooi geschilderd.

   Verwijderen
  3. de 'Jordy' is ook een bekende donkere bergkorenbloem.

   Verwijderen
 4. "We dachten eerst dat we niet veel gingen kopen maar tenslotte moest ik twee keer heer en weer om alles naar de auto te dragen." Ongetwijfeld herkenbaar voor een groot deel van het lezend publiek alhier? Ja hoor, ook voor mij... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De echte tuinliefhebbers gaan de regen niet uit de weg. Meestal zijn zij ook de kopers en niet de kijkers.
  Ik laat de plantenbeurzen tegenwoordig wat links liggen wegens een werkelijk compleet volgeplante tuin. Het is niet te tellen hoe vaak ik al gewenst heb dat onze tuin op een nacht een are of vijf, zes zou zijn bijgegroeid. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had de indruk dat de zaken desondanks goed draaiden - dus waren het wellicht allemaal echte tuinliefhebbers afgelopen zaterdag.

   Verwijderen
 6. Een plantenmarkt is een enorme verlokking. Mijn oog is altijd groter dan de tuin.
  Maar je hebt mooie planten gekozen en ik ben benieuwd naar de Encyclia's.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben wij ook - en toch hebben we ons ingehouden. We kochten slechts één exemplaar van elk, met het idee "dat zal er toch nog wel ergens tussen kunnen" ;-)

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.