dinsdag 3 april 2012

Ontsnapt!

Lap!  Daar hebt ge het al zie!  Ontsnapt!  Ge had het kunnen denken hé - dat dat zou gebeuren.  Met al die wilde planten, ge denkt toch niet dat die allemaal braafjes op hun plek gaan blijven staan?  Dat stuift maar en dat zaait maar en voilà zie.  Het is zover.

Ziet ge 'em staan?  Zo nog wat kleintjes op de voorgrond daar?  Hij heeft van die donkere vlekjes, dus zo moeilijk is dat niet te herkennen niet?  Daarnet stond ie nog tussen het gras verstopt.  Niet dat ie rondloopt of zo, nee - het is nu eenmaal een plant.  En behalve de exemplaren in bloempotten zie ik een plant nog niet zo makkelijk rondstappen.

Nee, daarnet stond ie nog tussen het gras, omdat er nog gras rond stond.  En nu niet meer.  Want het biodivers vrouwke is thuis (want paasvakantie voor de kinderen) en ze had geluk!  Zo een schoon weer!  Dus heeft ze de "witte border" opgekuist.  Daar was vanalles beginnen kiemen, en het was niet gewenst.  Net zomin als het gras van het pad langsheen de border.  Dat heeft ook altijd van die imperialistische neigingen.  Dat wilt die border inpalmen en dan moet het biodivers vrouwke dat in de lente weer terugdringen.  Een heel gevecht is dat.  Maar ze heeft gewonnen, en nu is het gras weg.

Maar niet dat plantje met die vlekjes.  Dat had geluk!  Want het werd net op tijd herkend!  Voor hetzelfde geld lag het nu ook op de composthoop ... "ontsnappingspoging kent dramatisch einde" kon er wel in de krant staan.  Komt ervan als ge niet mooi in de bloemenweide blijft ...

 

Maar wat nu gedaan? - met zo'n zeldzaamheid langs het pad.  Dat staat daar wel een beetje kwetsbaar te wezen.  En kunt ge dat wel verplanten?  Ik denk dat ik er alvast een stokje naast zet.  Dat is in onze tuin meestal het teken naar de kinderen toe "opgepast - voor de biodiverse papa belangrijk plantje".  En dan maar hopen dat het bloemen geeft.  Wellicht pas volgend jaar - als het biodivers vrouwke 'em op tijd ziet ...

:-)  Maar ik wel blij met dat plantje ... en ook met het biodivers vrouwke.  Omdat ze zo oplettend was, en ook omdat ze een foto gemaakt heeft die ik vergeten was dit weekend.  Het was nochtans al april!  En ze voorspelden slecht weer deze week!  Maar vandaag was het zo zonnig en ze heeft er aan gedacht - aan de op-het-eerste-gezicht foto van april!  Mooi hé - van haar?


Op dit tuinplannetje zie je van waar onze op-het-eerste-gezicht foto gemaakt wordt.  En de foto zelf, die kan je HIER bekijken.

2 opmerkingen:

  1. koesteren dat plantje, plaats zeker op foto op je blog als de bloemen er in staan. Ben erg geïnteresseerd.

    BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.