dinsdag 10 april 2012

Een mooie hoop.

Zie ne keer wat een stapel!

Ondanks de miezerige regen hebben Middelste en Jongste zoon mooi werk verricht.  Al dit snoeihout lag verspreid in de tuin te wachten om naar de straatkant te worden vervoerd.  Wintertijd is snoeitijd in de biodiverse tuin, en tegen het paasverlof aan is er meestal een behoorlijke stapel bijeengesnoeid.  En dan moet dat allemaal fijngemaakt worden, want daar zet je toch niet de vlam in!?  Dat is toch veel te nuttig materiaal om gewoonweg in rook om te zetten?  Nee - hier wordt dat allemaal in heel kleine stukskes gehakt.  Nu heb ik daar wel zo'n tuinhakselaartje voor, maar dergelijke hoeveelheid ...
Gelukkig kan ik de gemeentewerkers laten komen om deze stapel tot fijn spul te laten versnipperen.  De gemeente heeft er enkele jaren geleden speciaal een hakselaar voor gekocht!  Niet voor de biodiverse tuin alleen natuurlijk, maar ter vermeerdering van het aantal thuiscomposteerders en vermindering van de gemeentelijke factuur (want anders kwam dat allemaal in de groencontainer terecht).
Maar niet van ons!  Uit de biodiverse tuin vertrekt er niks naar de groencontainer!  Alle groenafval gaat de composthoop op en snoeihout wordt verhakseld!   Dat wordt dan gebruikt om het biodivers vrouwke te helpen het "onkruid" (= de ongewenste kruiden) in de vaste-plantenborders in toom te houden.Dus morgen hebben we weer zo'n voorraadje snippers.  Over zo'n mooie hoop gaat dan een dekzeiltje om dat droog te houden en dan kan dat, wanneer nodig, nuttig gebruikt worden.  Trouwens, de muizen vinden zo'n droge hoop onder een zeiltje ook altijd heel nuttig!

2 opmerkingen:

  1. Prachtig die hoop snippers! Merk je dat er onder die mulch interessante insecten komen wonen of hebben die snippers daar geen effect op?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog niet gemerkt, maar ik vermoed van wel, want Merel vindt het alvast interessant genoeg om daar tussen te gaan roefelen.

      Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.