vrijdag 16 december 2011

Vogelgefladder

Met dat warme en droge najaarsweer van voorgaande maand hadden we nog steeds niks op de voederplank of in het voederhuisje gelegd.  Nochtans was er al heel wat blogactiviteit rond het thema.  De Onderdeappelbomers hebben een keileuk nieuw mezebollenhuisje, AnneTanne probeert haar filmfunctie van haar camera uit op het voedergefladderte en bij Natuurlijk-Rijk pakten ze eind november al uit met zelfgemaakte vetbollen!  Daar kunnen wij niet tegenop met de standaard gekochte vetbolletjes en zadenmengsels! 

Nu hebben wij niet de gewoonte om al zo vroeg met voederen te beginnen - volgens mij is er nog voldoende in de tuin te vinden, als mees of vink.  Maar nu zag ik die mezen toch al wel het voederhuisje komen checken!!  Blijkbaar vinden zij het geen doen dat daar nog niks in zat, te merken aan de ietwat beschuldigende blik in hun kleine kraaloogjes. 

Dus ik maak het morgenochtend goed: dan vul ik het huisje tot de nok en gooi wat op de tafel.  Benieuwd wie er al op afkomt - en hoe snel :-)

Daarom nog geen recent beeldmateriaal, maar wat sfeerfoto's van vorig jaar:


Normaal zijn tortels erg schuw, maar honger verlegt grenzen!


Een voederhuisje met hoog Calvin en Hobbes-gehalte, maar dat stoort de vogels gelukkig geenszins :-)

4 opmerkingen:

 1. Ondanks de beweringen van de vogelbescherming twijfel ik zelf ook of het wel nodig is om zo vroeg te beginnen voeren... maar ik doe het ook uit egoistische motieven: het is zoveel leuker om de vaat te doen met uitzicht op dat vogelgefladder ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hier verzetten ze elke dag een klein botervlootje zaden, zonnebloempitten en pinda's. Doorgaans ben ik nog geen tien meter ver op de terugweg, of de eerste gegadigden komen al hun keuze maken. Ik denk overigens dat het schadelijker is om te lang te blijven voederen in het voorjaar (als de jongen er zijn) dan te vroeg beginnen voederen in het najaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is zo gezellig om de vogeltjes te zien eten. En de tortels die zijn zo schattig, hier zitten er elke dag twee helemaal beneden in de boom en wachten tot er zaadjes uit de mezenbollen naar beneden vallen. Ik strooi elke dag een beetje tarwe van de kippen voor de duifjes nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben hier ook onze vaste koppeltjes tortels, die kennen ons blijkbaar al heel goed. En de mussen eten toch wel op 2 dagen een voedersilo leeg, zal volgende week nog eens naar de winkel moeten.

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.