woensdag 7 december 2011

Het smeltpunt van braam

Begin december en alles is in de war! Sommige planten staan nog in bloei, enkele van mijn bomen zijn nu nog al hun blad niet kwijt en er zijn knoppen die alweer uitlopen.  In het bos piepen de eerste voorjaarsbloemen al en ik, ik denk aan sorbet maken :-)  

Nodig
  • 900g Bramensap
  • 0,5l water
  • 200g suiker
  • citroensap van 2 citroenen
  • wit van 2 kleine eieren
Bereiding
  • Water en suiker in een pannetje aan de kook brengen - al roerend 5 min laten doorkoken
  • Deze suikerstroop mengen met het sap en op smaak brengen met citroensap
  • In een diepvriesdoos laten afkoelen en dan het mengsel in 2 à 3 uur half stijf laten bevriezen in de diepvriezer
  • Het eiwit stijf kloppen en door het ijs mengen
  • doos sluiten en laten bevriezen
  • 10 min voor het serveren in koelkast plaatsen om wat zacht te laten worden - anders krijg je er geen ijsschep doorheen!
Maar niet vergeten terug te zetten in de vriezer - het smeltpunt van braam ligt op de tong, niet in de doos ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.