dinsdag 4 maart 2014

Micro-zicht op een vroege lente.

Voor het detailzicht van deze maand stond ik weer op de ladder tegen de zuidzijde van het groendak.  Maar eerst richtte ik mijn blik wat naar links, want daar zie je naast het groendak de witte bloesems van de Kerspruim aan de kim. Die staat ook op de op-het-eerste-gezicht foto van deze maand, of toch een klein stukje er van.  Voor mij het absolute bewijs dat de lente er weer aan komt, wanneer de prunus familie weer onbeschaamd opvallend staat te doen, tussen al dat winterse kaal getakte.Op het dak zelf is dat toefje Hemelsleutel al een ietsje groter, en priemen de Late tulpjes (Tulipa tarda) al steviger door de grasmat met hun bloeistengels.  Op de rand van het dak staat er al een Paarse dovenetel in bloei. Die zag je op de vorige foto niet, want toen keek ik niet naar de kerspruim.  Hmm ... verder niets opzienbarends hier.  Dan maar de ladder naar de noordkant verhuizen.


Aan de noordzijde spurten de Turkse tulpjes de grond uit.  Voor we het weten staan die binnenkort al met hun veelbloemige stengels vol witgele sterretjes trots te blinken.  Ik kijk er al naar uit.Hier zie ik, naast wat onbestemde grasjes, twee rozetjes.  Eéntje van een Melkdistel, en eentje van een Ooievaarsbek.  Benieuwd welke het zijn.  Maar dat wordt nog even wachten op de bloemen.

4 opmerkingen:

 1. Met het voorspelde zachte weer zal je geduld niet al te lang op de proef gesteld worden. Mooie foto's van de nakende lente. De kerspruim blijft de max.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En net na de Kerspruim komt de Sleedoorn in bloei - enkele weken lang staan in de tuin reuze-bloementuilen :-)

   Verwijderen
 2. Prunussen zijn inderdaad heerlijk, 't gaat nu erg snel vooruit, ole!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar met al die fruitbomen bij jou zal dat binnen enkele jaren ook nogal wat bloemenpracht geven!

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.