vrijdag 28 februari 2020

Appartement met tuinzicht te huur

Herinner je mijn ideetjes van lang geleden, om een vogelvriendelijk huis te bouwen? Na al die jaren biedt de carport een kans om een deel van die naïeve ideetjes waar te maken. Ik zag in dat er onder de pannen ruim plaats is voor een mussenhotel. 

De toegangen tot het hotel – of eerder een appartementsgebouw – zijn al voorzien. 

 

Ik voorzag acht ventilatiepannen aan de tuinzijde van de carport en drukte er de plastic roostertjes uit. Die dienen normaal om de vogels er uit te houden maar dat is natuurlijk hier net niet nodig. Langs de binnenkant moest ik dan gewoon nog nestkasten voorzien.Kijk eens wat een zicht die appartementen hebben: een uitvliegroute recht naar de krulwilg (ideaal voor een veilige eerste vlucht van het jonge grut), er onder een drinkschotel voor de dorstigen (of voor een slokje tegen de schrik na die eerste vlucht), links een soortenrijke haag (gevuld met vele lekkere insecten) en rechts, om de hoek staat een fastfood-voedersilo. Dit is gewoon een luxe omgeving!

De flats zelf zijn uit volledig ekologische materialen opgetrokken. Oude eiken planken werden bij de afbraak van een ander bouwsel gerecupereerd. Na schuur- en verzaagwerk kwamen daar nog goede planken uit.Een moderne en strakke vormgeving moet vooral een trendy jong publiek aantrekken, liefst één met een grote kinderwens. De appartementen zijn daarom ruim gebouwd, met een vloeroppervlakte van wel 25cm x 25 cm!


En we gebruiken dezelfde truuken als in de mensenwereld: door een zogenaamde schaarste ('er zijn al de helft van de appartementen verkocht - let maar op het uitpuilende nestmateriaal') proberen we nog deze lente alles bewoond te krijgen. We hopen op een gezellige bende.We houden u op de hoogte!

10 opmerkingen:

 1. Mooi en nu komen er ook Boerenzwaluwen, zo is het ook bij ons gegaan.

  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dat maar waar zou zijn ... Ik hoop hier al jaren zwaluwen aan te trekken, maar helaas niks interesse. Een koeienstal in de buurt met veel mestvliegen zou helpen.

   Verwijderen
 2. Dat zijn werkelijk designappartementen voor de mussen!
  Ik hoop dat ze deze drie sterren verblijven snel zullen ontdekken en betrekken.
  Zo niet: dan zal een ander vogeltje ze vast en zeker in gebruik gaan nemen.
  Met belangstelling volg ik de ontwikkelingen daar ter plaatse.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook ... in die mate dat ik de aanschaf van een nestkastwebcam overweeg ... Probleem is: die dingen zijn te duur om er meteen acht van te kopen 🙄

   Verwijderen
 3. Van dergelijke appartementen kunnen er volgens mij nooit genoeg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag meteen een bouwvergunning voor een wolkenkrabber aan!

   Verwijderen
 4. Amai en zelfs met een psychologisch aspect, daar is over nagedacht. Wat een vakwerk alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ornithopsychologie is een nog ondergewaardeerde wetenschap!

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.