zaterdag 2 september 2017

Goed gesteund

Als je op werkhoogte wil werken aan zware eiken balken dan heb je stevige steunen nodig. Ik kon niet veilig werken aan mijn behangersschragen die ik ooit voor een prikje kocht. Zo wiebelen dat dat deed!

Pa had gelukkig nog enkele zelfgemaakte schrijnwerkersschragen staan. Stevige dingen die je bovendien kan uiteen nemen om op te bergen.
En bovendien wou hij graag er nog twee bijmaken, zodat ik iets comfortabeler aan de slag kan. En hij ook natuurlijk - wanneer er balken glad geschuurd moeten worden bijvoorbeeld. Want zoveel als die behangerschraagjes wiebelden, zo popelde hij om bij te dragen aan dit project.Maar die hoge schragen gebruik ik niet de ganse tijd – ze zijn ideaal om te meten, te tekenen en te boren, maar om te hakken in het hout zijn ze weer te hoog. Daarvoor legde ik eerst de balken op enkele dikke, korte dwarsbalken, waarna ik schrijlings op het hout gezeten kan uithakken, zonder dat ik mijn arm overbelast.Maar ook hier was iets beter nodig, want soms kantelde de ganse stapeling wanneer ik de balken verschoof of draaide. En weer was Pa bereid om enkele steunen op maat te maken. Van wat dikke balken maakte hij twee prachtige schraagjes, net op dezelfde hoogte als de blokjes in blauwe steen, waar de carport moet op te staan komen. Zo kan ik de grote stukken deels op de blauwe blokjes laten steunen, en deels op de schraagjes.Dus je ziet het - ik ben goed gesteund.

3 opmerkingen:

 1. Fijn, zo'n project met je vader kunnen uitvoeren. Mooie steunen iig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is daar zo te zien een serieus project. Benieuwd naar het resultaat ex TV

   Verwijderen
  2. Die kleine steuntjes noem ik Varkskes. 'k zou er een snoet moeten optekenen - het zijn precies biggetjes.

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.