zondag 14 mei 2017

verjongingskuur voor de haag

Redelijk gedurfd vond ik dat, zo zes weken voor de VELT ecotuindag een haag halveren in hoogte.

Maar het was nodig. Vorig jaar was het zo'n miezerig verzopen seizoen dat alles snakte naar wat zon en warmte. En die hoge haag nam te veel van dat weinige licht weg van de border.Dus kocht ik me een nieuwe en langarmige snoeischaar en knipte in enkele avonden de helft van de centrale cirkelvormige haag weg.

Dat resulteerde in een hoop meer openheid in de tuin. Plotseling kan ik de borders rond de cirkelterras over de haag heen zien en vanop de cirkelterras zie je nu het hooilandje en de appelaars.

Het resulteerde ook in een hele hoop takken, welke kort daarna verhakseld werden en nu een knisperig paadje vormen. Alleen hoop ik dat, nu de kou eindelijk voorbij is, die haag zich eindelijk begint te sluiten. Want het is nu geen zicht zo, met de open tuindag in het verschiet. Nog drie weekjes te gaan, dus er mag schot in komen.8 opmerkingen:

 1. Wooooow gedurfd. De lichtspecialist die kwam kijken voor onze nieuwe aanbouw suggereerde hetzelfde. Ik moest er toch even aan wennen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een haag in je nieuwe aanbouw vind ik nog veeeel gedurfder ;-)

   Verwijderen
 2. Licht kan wonderen doen, af en toe eens ingrijpen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't is nog even wachten op de wonderen. Maar ik verwacht ze wel ;-)

   Verwijderen
 3. Je moet wel even moed vatten voor zo'n ingreep, nu hopen dat de haag snel weer dichtgroeit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De duistere nattigheid van vorig jaars groeiseizoen heeft erg geholpen om deze beslissing te nemen. En dat loopt ondertussen al vlot weer uit. Ik verwacht dat het tegen de open tuindag weer min of meer dichtgegroeid zal zijn.

   Verwijderen
 4. Dat zal wel in orde komen denk ik, 't is deze week broeierig warm, dan schiet zo'n haag wel op

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.