dinsdag 10 februari 2015

Plant van de maand

Er zijn zo van die bloggers, die er altijd in slagen om hun mede-bloggers mee te sleuren in één of ander leuk idee. Dit keer kwam Natuurlijk-Rijk met een reuze ideetje op de proppen - en met de vraag of we allemaal wilden meedoen. Niet dat diene mens met een tekort aan ideetjes kampt of zo, zeker niet. Doorgaans borrelt dat daar de ganse tijd van ideetjes, op zijne blog. Maar goed, het leuke ideetje was elke maand een berichtje te wijden aan wat jij (ik dus) als "plant van de maand" zou kiezen. En dat als tegengif tegen de alomtegenwoordige banaalheid (is dit een woord?) van de doorsnee soortsamenstelling in tuinen.

Wel, in januari en februari is de plant van de maand voor mij het Kraailook. En waarom?Dat sprietelige plantje slaagt er toch maar in tijdens de wintermaanden het hooilandje volledig te domineren met zijn iele pijpjes.IJs noch kou kan het deren. Trots staat ie daar rechtop terwijl alle andere planten kreunen onder het winterse weder.

Tijdens de zomermaanden is dat anders. Dan zie je het niet staan tussen het gras, of het moest een exemplaar zijn dat zijn bloeistengel met de typische broedbolletjes hoog boven het groen uitsteekt.

Ja - voor mij is dit de plant van deze maand. Verre van banaal.

6 opmerkingen:

 1. Dit is wel een heel enthousiast look-soortje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ragfijn, sierlijk plantje. Eigenlijk schittert het toch nog het meest in de zomer, niet?
  Ik ken het vooral als duinbegroeiing, en dan op die plaatsen waar de mens heeft ingegrepen: tussen losse en iets vastere verhardingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer iets bijgeleerd :-) . Tof dat je plat gaat voor planten die anders gewoon platgelopen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lap, je bent me ook al voor ;-) bedankt voor de complimenten en voor je deelname, een verrassende keuze, ik heb hem hier ook eens proberen zaaien in de bloemenweide maar dat is niet gelukt, misschien moet ik maar eens ergens broedbolletjes op de kop tikken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal ik je dit jaar er een honderdtal toezenden, van die broedbolletjes?

   Verwijderen
 5. Fijn plantje, die kraailook. Moet ik eens in 't oog houden...

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.