maandag 10 december 2012

La BioIIver Cité 

Bent U een lid van de avifauna en op zoek naar een aangename woonplek voor U en Uw gezin? Een omgeving met veel ruimte en rust, waar er overal voedsel en dekking voorhanden is? Een plek waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen en in een veilige omgeving opgroeien?
Dan is deze nieuwste creatie op het gebied van vernieuwende woningbouw misschien iets voor U. De aviaire ecowoonwijk La BioIIver Cité!.  

La BioIIver Cité biedt alle comfort: aangename woningen voor elke klasse en smaak, veel ruimte om rond te fladderen met het ganse gezin; bomen, struiken en gazon met voldoende aanbod voor elke lekkerbek; een waterpartij voor verkoelende zomerbaden of een kleine snack en drinkschalen die steeds bijgevuld worden.

La BioIIver Cité is niet louter een woonwijk, maar ook een leefwijk. Zo biedt ze plaats voor eetgelegenheden allerhande: er zijn verschillende snackbars voor een snelle hap, maar er zijn ook enkele restaurantjes. Zo is er de fel gesmaakte, en kindvriendelijke brasserie le pavillon”, heel geliefd voor zijn speel- en voederterras

Voor de lekkerbek is er daarentegen “la trêchtèr”. “Het menu is er heel divers, maar dit etablissement opent exclusief in de wintermaanden. Voor de fervente keukenprins is er een groot aanbod op de lokale markt gaande van een divers sortiment aan besdragende struiken, voldoende voedselplanten voor de geliefkoosde hapjes van insectivoren tot een aantal borders waar tot ver in de winter nog zaad en vrucht te vinden valt.

La BioIIver Cité is ook bekend om zijn vooruitstrevende vormgeving en plaatsing van de woningen. Hier zien we de schelvendoos met ingebouwde verluchtingsspleten en aanvliegplatform, zeer gewaardeerd door de forsere holtebroeder.Modale huisjes vinden we er ook, genre modêle mésange, maar deze vallen dan weer op door de exclusieve ligging – verborgen in het groen en dicht bij dekking- en besleverende heggen. 
Deze, uit artisanaal gebakken klei opgetrokken trechterpot staat voor tijdloze degelijkheid. 
En deze woonst is geschikt voor de gezellige cocooner, die zich graag terugtrekt in de gezellige schemer.  


 

Voor degenen die liever een dakpan boven het hoofd hebben, bestaat deze trendy loft.
Bent U het metsen met met klei en speeksel beu?  Dan hebben wij een exclusieve prefab flat in houtbeton voor U!


Bent U toch niet te vinden voor een permanente woonplek, dan biedt La BioIIver Cité voldoende mogelijkheid om uw tijdelijke woonst op te trekken. Van enige reglementering betreffende vorm, grootte of gebruikte materialen is geen sprake. In La BioIIver Cité kan U Uw creativiteit botvieren.Wilt U Uw bouwsel verankeren in een muurklimmer? Dat kan! 
Is een duplex al jaren uw droom? In La BioIIver Cité hebben we wat U wenst.
Houdt U echter van simpel en sober? Dan kan U op deze knot Uw takjes kwijt. En dit platform is geschikt voor de doe-het-zelver. Hier is plaats voor een ruim nest. Het aantrekkelijke is de vrije aanvliegroute en de overkapping, waardoor de ganse familie droog blijft, onder welke weersomstandigheden ook. Bent U niet zo familiegericht? Laat U het opvoeden van de kinderen liever over aan professionele en gedreven gevleugelden? Voor U zijn er kleine zangvogelnesten in overvloed – keuze genoeg om Uw ei kwijt te raken.
Trouwens, geen angst mocht uw kroost al eens uit het nest vallen - ook daarvoor is opvang voorzien.

Kom dus gerust een kijkje nemen.
En vindt U echt niet wat U wenst, dan kan U altijd nog HIER terecht voor meer voedsel, of HIER voor meer nestkasten, of HIER voor geneeskrachtige handopleggingen.

Want wij hier in La bioIIver cité, we doen er alles aan om U tevreden te stellen ;-)


14 opmerkingen:

 1. knap. geen wonder dat die vogelkens daar en masse rondfladderen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien heb ik wat overdreven ... want ik begin me af te vragen waarom ik nog maar zo weinig sprinkhanen heb ...

   Verwijderen
 2. Volgens mij ga je de zoover-award 2012 binnen halen! Wat een accommodatie! Alleen nog dat zwembad omheinen, ter wille van de hele kleintjes. En misschien wat randanimatie voorzien, bijvoorbeeld in de gedaante van de biodiverse tuinier die met gekke sprongen van de koude de diverse eetgelegenheden komt bevoorraden. Maar verder: prima plek! En wat een heerlijk stukje!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :-) zoover ... biover !!! haha ... nu zie ik een dikke stommiteit van me! Die titel is kei-verkeerd! Dat moet natuurlijk La BioDIver Cité zijn!
   Maar dat mag de pret niet drukken mocht ik die award toch winnen! En moet ik daar wat gekke sprongen voor maken, dan doe ik dat maar ;-)
   En nu even snel die stomme titel aanpassen :-/

   Verwijderen
 3. Met genoegen gelezen. Als ik een vogeltje was, liever nog twee vogeltjes ;-) , dan schreef ik me/ons nu onmiddellijk in.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen wonder dat die blog hier ook stilaan volgeraakt; een hele folder krijgen we hier voorgeschoteld. Wat een vogelparadijs; heerlijk om te zien en te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi - in tegenstelling tot wat je denkt, raakt deze blog steeds minder vol! Nieuwe fotos zijn kleiner dan 800x800 pixels en af en toe vervang ik ouwe en te grote fotos door kleine.

   Verwijderen
 5. Eventjes meende ik daar in die spreeuw achter die voedersilo een notenkraker te ontwaren. Ik verdronk bijna in mijn koffie!
  Alsof een zilverreiger nog niet spectaculair genoeg zou zijn!
  Een indrukwekkende collectie nestkastjes en aanverwanten in elk geval,en ze worden zo te zien goed gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De notekraker woont hier incognito, en de Blauwe reiger was zijn nest aan het witten ;-)
   Nee - serieus - ik verdronk ook bijna in mijn koffie toen die zilverreiger landde!

   Verwijderen
 6. Waw, wat een aanbod aan nest- en eetgelegenheid. Geen wonder dat de vogels er zich thuis voelen!
  Btw, hebben jullie nog plaats genoeg om ZELF te wonen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha! Geweldig bericht en prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.