zondag 30 december 2012

Kiezen is verliezen?

Enkele posts geleden had ik het al aangekondigd - De "op-het-eerste-gezicht" reeks maken vond ik zo leuk om te doen dat ik er gewoonweg mee doorga.

Maar vorig jaar was het makkelijk.  Toen kozen het biodivers vrouwke en ik spontaan voor hetzelfde "standpunt", van waaruit elke maand een foto zou worden gemaakt.

Nu is het wel wat moeilijker voor ons, ... te moeilijk eigenlijk.

En daarom mogen jullie kiezen!

Welk deel van de biodiverse tuin willen jullie een gans jaar volgen?  Dan krijgen jullie in twaalf afleveringen een evoluerend beeld doorheen de seizoenen, vanuit dat éne vaste camerastandpunt.

Wat zeg je?  Kiezen is verliezen?  En dus wil je ze allemaal?  ... O nee, zo werkt het niet!  Kiezen moet!  Want kiezen is in de biodiverse wereld geen verlies, maar winst!  Hmm ... nu moet je al een soortement Darwinist zijn om dat te volgen ... maar goed - het zogenaamde "verlies" compenseer ik dan maar onmiddellijk met een te winnen prijs.  Laat hier in een origineel commentaar weten welk standpunt je prefereert en waarom.  En wat valt er te winnen?  Wel, nu is er tijdens de algelopen kerst weer wat plaatsgebrek gekomen in de boekenkast, en bleek dat ik er nog een boek dubbel staan had.  Het grappige is, is dat ik dit boek zelf gekregen heb, in een andere prijskamp, van een minister dan nog, als extra prijs.  Maar zoals dat wel eens gebeurt - ik had 'em al.  Dus mag ie weg, dit boek ... met chique foedraal en al:


Persoonlijk preferenties over het aanpassen van het "standpunt" in deze of gene richting mag ook gegeven worden, alhoewel ik absoluut geen garanties geef dat ik daar op in ga ... en al evenmin garanties geef dat het meest genoemde standpunt ook datgene zal zijn dat getoond wordt volgend jaar.  Dat soort willekeur schijnt nu eenmaal eigen te zijn bij dit soort "prijskampen", niet?  Misschien kies ik wel een winnaar uit degenen die het meest genoemde standpunt kozen, en laat ik me dan leiden door de leukste commentaren ...   maar misschien ook niet ...


Kiezen kan tussen:

1 - zicht op de "blauwe border"2 - zicht op de "bloemenweide"3 - zicht op het vijvertje4 - zicht op het groendak op het tuinhuis5 - zicht op het "graanakkeronkruidenreservaatje"Maar dan allemaal met minder "strijklicht" en bijbehorende lange schaduwen ;-)
P.S. ... Degenen die deze post pas nu lezen: de winnaar is ondertussen bekend, en ook welk beeld jullie elke maand in 2013 te zien krijgen.

14 opmerkingen:

 1. Zicht op de bloemenweide, zonder enige twijfel.

  Ik stap volgende week ook in het concept, met een foto van de fruittuin en de bloementuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat Biodivers vrouwke en haar man zullen overwegen het romantische tuinhuis met het groendakje te nemen. Het lijkt er zo wild en ruig en een beetje "ver van hier". Wat uitheems. En ... ik wil wel weten wat daar het hele jaar door gebeurt ;-)
  En dan elke keer als toegift een close-up van dat spannende dakje erbij.
  Ik zit ook al te broeden op een vervolg van "op het eerste gezicht"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik opteer voor de bloemenweide. Omdat een dergelijk stukje natuur geen enkele maand hetzelfde is, en de variëteit er erg groot kan zijn, lijkt het me absoluut aanbevelenswaardig om er een 'Op het eerste gezicht' aan te wijden. Fascinatie zal gegarandeerd ons deel zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. doet u voor mij maar het graanakkeronkruidreservaatje. Het boek heb ik evenwel niet vandoen, wegens ook een te kleine boekenkast en boek reeds aanwezig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alles is goed met een lichte voorkeur voor 't vijvertje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou graag de bloemenweide een jaarrond zien groeien. Benieuwd naar de kleuren en een beetje uit eigenbelang want ik ga nu voor de tweede keer een bloemenmengsel zaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Benieuwd naar de bloemenweide. Wil dit zelf ook en ben nieuwsgierig hoe het per maand evolueert. Het boek heb ik al eens ingekeken en vond ik zeer mooi. Ik trek me er niks van aan dat onze boekenkasten vol staan. Vind er wel een plekje voor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kies maar lekker zelf ... ik vind ze allemaal leuk!
  Fijne jaarwisseling, groet, Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zouden ook graag het groendak in volle glorie zien evolueren. Net als Zem appreciëren we het wilde en ruige van het dakje. Tot volgend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Man wat een moeilijke beslissing schotel je ons hier voor. Ik ben heel benieuwd naar je bloemenweide, maar we kregen afgelopen jaar al een paar mooie foto's daaruit, ook je akkeronkruidreservaatje ken ik al een beetje, maar ik vrees uit eigen ervaring dat dat niet een heel jaar gaat boeien ;-) en dat bedoel ik dus niet slecht, gewoon als 't gedaan is is 't gedaan! Ik vind dat groendak nog het bijzonderste, nog niet gezien en dus mag je dat voor mij doen! Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar en met deze reeks gaat dat ongetwijfeld weer boeiend worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik stem ook voor de bloemenweide!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het boek al, maar met de bloemenweide doe je me ook plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De bloemenweide voor mij graag, om te kunnen vergelijken met het geval t'onzent.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die unknown ben ik, maar blijkbaar lukte het niet om met mijn google-account iets te posten...

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.