zondag 17 juni 2012

"Ge hebt toch wel gezien ...

... dat er een merel zit te broeden"?  vroeg ze.  "Ja - daar waar ge wilt invliegen met uw snoeischaar - daar ja".

Oei - gelukkig heeft het biodivers vrouwke scherpere ogen én een beter geheugen dan ik.  In al mijn werklust zou ik er nogal onbezonnen ingevlogen zijn ...

Nog even voorzichtig gepiept in de haag en jawel - een nest met vier jongen.

 
Dus heb ik de haag gesnoeid min een viertal meter - toch een beetje uit de buurt gebleven van het nest (zie je links op de tweede foto).  Zo zitten ze beter beschut - kan kat van de buren ze niet zo goed zien. 

We zijn dus weer druk bezig geweest - nu dat het eens droog was, en ik even vrijaf had van de verbouwingen binnenshuis.  Het was hoog tijd dat we aan de haag begonnen!

Maar gelukkig was er ook tijd om te genieten.  Er stond alweer vanalles in bloei


De borders bijvoorbeeld ...... of het hooilandje - het blauw is van Beemdooievaarsbek en Beemdkroon.  Het geel van de Grote ratelaar en de witte stipjes van Glad walstro.

Maar wat ik jullie eigenlijk echt wou tonen was de op-het-eerste-gezicht foto van deze maand.  Ik had 'em al wel genomen maar geen tijd gehad om te posten.Wil je het beeld vergelijken met deze van de vorige maanden, kijk dan HIER.


7 opmerkingen:

 1. Ik zie daar precies ook een gat in 't dak, oei met dit weer! Je borders en hooilandje staan er fleurig bij, nu alleen de zon nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben jaloers op jullie hooilandje...
  Beemdooievaarsbek staat hier ook, maar die gaat pas over een maand bloeien schat ik (wegens gemaaid in mei), en ratelaar daar kan ik hier maar van dromen.
  Geen glad walstro hier, maar wel een (heel klein beetje) geel, dat ook nog niet bloeit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zeer goed dat je ook aan de broedende vogels denkt. Voeling houding met al wat leeft in de tuin is een prima eigenschap. Interessante uitbouw aan je huis ook, met mooi zicht op de tuin neem ik aan?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijke groene weelde. Wat mooi, die opgaande beplanting naar de glazen serre toe. Lijkt me een heerlijke plek daarbinnen en -buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Natuurlijk - we hebben emmers gezet ;-)
  @ AnneTanne: maar mag ik nu een beetje jaloers zijn op je zwemvijver?
  @ Ludo: we doen ons best.
  @ Zem: ja - die wintertuin is heerlijk - vooral in het tussenseizoen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. totaal naast de kwestie, maar 't interesseert mij al een tijdje: heb je met een tuinarchitect gewerkt, of is het hele tuinontwerp zelf bedacht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee - geen tuinarchitect gevraagd, maar wel veel inspirerende boeken in huis. Wil je dat ik ze eens opsom?
   Zie ook http://biodiversetuin.blogspot.be/p/tuinevolutie.html

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.