zondag 17 mei 2015

Muizenhotel

"Hallo, met de biodiverse tuinier."

"Iii ii  iiiiiiii ii iiii i. Iii iii iii."

"Begrijp ik U goed? U wilt dat ik een hotel voor U bouw?"

"Iiii. Ii iiii iii iiiiiiii ii iiiiii iii iiiii i."

"U hebt goede referenties over mij? Dat is fijn. Betreffende ekologische tuinconstructies dan nog. En hoe had U dat hotel dan precies in gedachten?"

"Iiii. Ii iiiii ii iiiiiiiiiiiii iii iiii ii & iii iiii iiii i i iiiii."

"OK, moet te doen zijn. Ik noteer een stevige fundering, en kelderverdieping met veel opslagruimte. Smalle, ratbestendige ingangen en salamandervriendelijke kieren." "Iiii ii iiiiiiiiiiii iiiii iiiiii ii iiiii & iiii & iiiiii iii ii. Iii iiiiiiiiii iii iiiiii & iiiiiiiiii iiiii iiiii & iiii i."

"Goed. Daarop dan stevige gewelven met enkele geheime toegangen naar de opslagruimtes. Enkele ruimtes voor feestjes en schranspartijen - en het geheel uitgevoerd in een megalithische bouwtrant met licht megalomane inslag".


 "Iiiiiiiiii iiii ii iiiiiii iiiii iii iiiiiii ii. Iiii iiii iii iiiiiii ii."

"En op de bovenste verdieping plaats voor enkele gezellige lofts, met genoeg ruimte voor pluizige nestbouw.  - Genoteerd".


 "Iii iiii iiiiiiiii iii ii iiiiiiiiii iiii iiiii i. Iii iiii iii."

"U wilt dat de lofts opgaan in de groene omgeving? Beetje zoals een half in de jungle verzonken precolumbiaanse inca-piramide? Ik heb alles wat U nodig hebt! In gegarandeerd mosvriendelijk materiaal".


"Iii ii ii!"

"Maar dan wel regenbestendig? Kan voor gezorgd worden."


10 opmerkingen:

 1. Mooi zo. Ik heb hier ook een berg kasseien laten liggen, zitten nu al zowel kikkers,padden als muizen in. Als de berg op termijn overgroeid is valt hij ook niet langer op ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kasseien voor de nieuwe terras lagen ook al overgroeid met klimop en met muizennesten er in, na jaren wachten tot ik aan de aanleg begon ...

   Verwijderen
 2. Dit is nog eens origineel, weer eens wat anders dan een insectenhotel. ;-)
  Alleen zou ik in een gebied met een muizenplaag niet hardop durven zeggen dat deze beestjes gefaciliteerd kunnen worden met een driesterren-muizenhotel....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, dat moet ik onthouden! Ik heb nog wel wat gebroken stenen her en der liggen. Zelfs de netjes opgestapelde stenen (in afwachting van verwerking langs de gazonranden) worden bewoond door allerlei insecten en geleedpotigen. Maar zo'n hotelletje lijkt me ook leuk. Ik heb daar nog wel een plekje voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar wordt deze manier van stenen wegwerken al lang toegepast in Engeland en heet het daar folly.

   Verwijderen
 4. En zit er ook een bijgebouwtje aan voor de poes?.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weeral hard gewerkt, of moet ik zeggen stenen mooi weggewerkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.