maandag 27 mei 2013

Druk doende

Dus nee, als je wou vragen of ik terug in een winterslaap gesukkeld ben - alhoewel dat met de temperaturen van de laatste weken nog wel aannemelijk zou zijn.  Nee, niet dus - ik ben druk doende.  Nog zes daagjes en dan is er weer de tweejaarlijkse opentuinendag in ons dorp.  Vier tuinen kan je bezoeken!  En ze zijn met een fietslus met elkaar verbonden (13km - ook als wandellus te beschouwen).

En ik heb hopen te doen.  En dan is mijn eigen tuin nog alleens niet open.  Stel je voor dat ik dat er ook nog bij moest doen ...

HIER pen ik soms neer hoe het vlot - die lokale voorbereidingen voor de Velt-ecotuinendag.

Maar ik vond toch ook tijd om de op-het-eerste-gezicht-foto van begin deze maand te posten.  Mocht je dat nog niet gemerkt hebben: hij staat al een weekje of drie HIER.

En nu de brochure voor de opentuin-bezoekers naar de printshop brengen.  Mmm ... hoeveel zouden we er nodig hebben?

Zal ik er alvast ééntje voor jou reserveren?  Je komt toch ook?  En breng je fiets mee - 't landschap is hier heel mooi, en ondertussen heel schoongeregend ;-)  Dat is om extra fris voor de dag te komen op zondag 2 juni.  We hopen natuurlijk op zon - volgend weekend.  En wij niet alleen, Muggenbeet opent ook zijn tuin, net als Landseinde, die wat met koudwatervrees zit.  Maar het komt allemaal goed!  Want het Velt-publiek is een aangenaam publiek ;-)


9 opmerkingen:

 1. Ik heb vandaag mijn eerste bezoekster gehad. Helaas kwam de vrouw vooral acanthusbladeren halen om haar zieke moeder te helpen. Ze deelde mijn scepsis hieromtrent niet. Strohalmen ..... Thx voor het linkje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snel even gegoogled en inderdaad - Acanthus schijnt geen geneeskrachtige werking te hebben ... een strohalm inderdaad.

   Verwijderen
 2. Hé... dat is even een tegenvaller...
  Wij hadden op één of andere manier begrepen dat jullie tuin ook in die lus zat. Er was zich in ons achterhoofd dus het plan aan het vormen om in het weekend de fietsen maar eens op de fietsdrager te zetten.
  Want dit jaar moeten we er nog eens een keer goed van profiteren om overal te pottenkijken: manlief is eindelijk over de streep om volgend jaar ook mee te doen (maar we begrijpen de koudwatervrees van Landseinde ten volle...)

  @Ludo: ik deel je scepsis ten volle... De problemen die de vrouw mij beschreef waren zodanig dat daar letterlijk geen kruid tegen gewassen is. Ik heb haar een link bezorgd naar een vorm van manuele lymfedrainage die soms wel soulaas kan bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Binnen twee jaar, in 2015 doen we weer mee. Maar als je toch tot hier komt afzakken uit dat verre Limburg - dan mag je wel even mijn tuin binnen. Het biodivers vrouwke zal je wel binnenlaten denk ik ;-) Maar dan moet je de tuin nemen zoals ie is ... op zijn onverzorgst, want de combinatie van het weer met de voorbereidingen voor de open tuinendag ...
   Maar de orchideetjes komen net in bloei heb ik gezien. Nog enkele dagen en dan staan de eerst open.

   Verwijderen
  2. goed Anne dat jullie meedoen.

   Verwijderen
 3. Ik heb dit week-end niet zoveel tijd, en zal niet tot in Bever geraken. Ik wens je in ieder geval veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig kreeg je al eens een rondleiding ;-) Hoe gaat het met de Vrouwenmantels eigenlijk?

   Verwijderen
 4. Hopelijk komt er veel volk, aan de voorbereiding zal het niet liggen. Moet de plannen voor 't weekend nog eens bekijken, maar de kans is klein dat we tot daar geraken. Ik heb je wel op den teevee gezien ;-) Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.