zaterdag 28 januari 2012

Molshoop met voedingswaarde

Sta ik een beetje te genieten van het heerlijke zonnetje in de tuin gisteren, valt mijn oog op een verzameling droge stengels in de moestuin die half vergeten uit wat omgewoelde grond steken.  Het leek wel een molshoop.  Mmm ... maar goed wetende welke schatten daar onder verstopt zitten ... misschien een ideetje voor 't avondeten!

Molshoop met potentiële voedingswaarde?
Gauw wat gespitvorkt en daar kwamen die vreemde knollen al te voorschijn!  Hoe ze aan hun naam Aardpeer komen weet ik niet - want dat ziet er nu toch echt niet peer-achtig uit!  ... Nu ik erover nadenk - Aardappels zien er ook allerminst appelig uit :-)Eigenlijk vind ik het maar flauwe groenten.  Ik weet ze maar op één manier smakelijk te verwerken: in schijfjes en gebakken in de pan!


Dus wat boter, schijfjes er in, peper, zout en wat provencaalse kruiden - en traagjes laten sudderen.  En niet vergeten keren!

6 opmerkingen:

 1. Vorig weekend heb ik met een receptje uit een colruyt-folder een heerlijk aardpeer-soepje gemaakt...

  Het recept voorzag aardpeer, enkele stengels selder, boter, room, 6 reepjes ansjovis in olie, 1 l kruidenbouillon, peper. Bij gebrek aan selder heb ik die door een grote bos peterselie vervangen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat soepje heb ik ook geprobeerd, en het werd helemaal weggekieperd...snifsnif. De ansjovis was er teveel aan. Enkele dagen later toevallig een receptje van dagelijkse kost tegengekomen, en die was wél lekker. En puree, ook heel lekker!

   Verwijderen
  2. Oei ... en ik wou net Anne Tanne vragen me eens dat recept door te mailen. Kan iemand me dit bezorgen? Dan probeer ik het met één ansjovisje ;-)
   Staat er een recept in dagelijkse kost? Even zoeken vanavond.

   Verwijderen
 2. Persoonlijk vind ik ze sterker smaken dan aardappelen. Al eens een aardpeerpuree bereid? Zeker doen! Daarin komen aardappel en aardpeer aan bod, the best of both worlds.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben het helemaal eens met Menck... zeker de puree eens proberen! Ik heb hier een boel pastinaken zonder loof uitgespit. Heerlijk dat oogsten in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het nog nooit gegeten en ik wist zeker niet dat je deze kan oogsten in de winter, bevriezen ze dan niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.