zaterdag 2 juli 2016

Werd Mrs. Lei opgevreten?

Van Heidi kreeg ik vorig jaar wat erwtjes toegestuurd. Die kreeg ik niet zo maar, maar omdat ik toen meedeed aan de zadenruil die georganiseerd werd door Natuurlijk-Rijk.

Er verkasten toen heel wat zaden naar diverse tuinen en ik kreeg er heel wat terug.

Niet alles werd gezaaid en van het gezaaide kwam niet alles even vlot op. En van wat op kwam werd er wellicht de helft opgesjmikkeld door sjlakken. Die waren op hun manier ook blij met de zadenruil.

Ik zaaide drie soorten erwtjes: Charmette, Mechelse krombek en Mrs. Lei.

Charmette 

Charmette groeit laag en geeft peultjes die erg strak rond de kleine tonvormige erwtjes zitten. Daardoor zijn ze moeilijker te doppen dan de andere soort die ik vandaag oogste. Alleen heb ik daar een probleem mee. Ik weet niet meer welke soort het is. Ik zaaide Mechelse krombek en Mrs Lei naast elkaar en vergat prompt welke waar. En de slakken vraten de kaartjes met de namen op. Eén van de twee rijtjes draagt door die vraatschade nauwelijks peultjes. Ik vrees dat het Mrs. Lei is. De andere gaf grote peulen die wijd rond de grote erwten zitten. Eén van de volgende dagen proef ik ze...
Wellicht morgen al.

 Vermoedelijk Mechelse krombek

2 opmerkingen:

  1. Zo herkenbaar, die waar-stond-wat vraagstukken ;) Mrs Lei zijn eigenlijk peultjes,maar hier hangen ze al veel te lang en groeiden ze ook uit tot goed gevulde exemplaren. De Mechelse krombek zijn erwtjes. Mrs Lei heeft frèle-roze bloempjes, de krombek witte. Aan de foto's te zien heb je het juist.
    De purperrode klaver die ik van jou kreeg wordt waarschijnlijk ook elke keer als hij boven piept weggevreten, de boslathyrus en Lilac ripple doen het wél goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat die slakken geen blog hebben, dan hadden wel wel geweten hoe ze smaakten. Hier wordt ook zowat alles opgegeten door die krengen, zelfs kruisbessen...

    BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.