dinsdag 15 maart 2016

To blog or not to blog

"Je zal zien, er gaat hier nogal eens geblogd worden met dit nieuwe machientje"
Mijn uitspraak net na het aankopen van een nieuw nieuw mini-laptopje blijkt na maanden non-blog activiteit niet meer verkeerd te kunnen zijn.

Aan technische capaciteit van het ding kan het niet gelegen zijn. Het vergelijken met mijn HP-minietje is als het vergelijken van een Porche met een 2-peekaatje. 
Je moet weten, ik blog het meest op de trein, van en naar het werk. Met mijn oud machientje moest ik twee haltes wachten voor ie startklaar was, het nieuwe toestel druk ik daarentegen op de startknop en twintig seconden later ben ik al aan het typen.

Dus waarom toch zo weinig geblogd? Lag het aan die mistroostige winter? - Nee. Lag het aan een gebrek aan inspiratie? - deels. De reden is nog banaler dan dat. Met mijn nieuwe laptopje kon ik me opeens uitleven in iets anders. 

Hier zorgt het biodivers vrouwke altijd voor mooie foto-albums van de gezinsvakanties. 
Altijd met de grootste zorg afgewerkt, daar niet van - pareltjes gewoonweg - maar dat neemt tijd. En zo was ze toch wel enkele jaren achterop geraakt - behoorlijk wat jaren.

En nu bleek ik met mijn nieuwe elektronische speelgoedje toch wel in staat op de trein aan foto albums te kunnen werken!  Uitgerust met touchscreen, aanwijspen en kei-snel en krachtig solidstate geheugen ben ik de laatste maanden opgeslokt door een nieuwe hobby. Ik werkte al het album van de vakantie op Madeira af (2012), en binnenkort is het Pyreneeën-album klaar (2013).

Het vrouwke doet verwoede pogingen om mijn enthousiasme bij te benen en gooide zich eerst op de Pyreneeën. Maar dat album gaf ze aan me door toen bleek dat ik aan de Ierland-vakantie dreigde te beginnen (2014).  Want dàt album wou ze zelf doen. Eindelijk eens een boek zonder al die planten foto's van me. Ze dacht steeds aan een flora te werken in plaats van een familie-album ;-)Dus als je wil zien wat mijn blog-tijd opsoupeerde - dan klik je maar eens door naar HIER. Nog tot eind maart te bekijken, daarna is het album weg.

3 opmerkingen:

  1. 2014 is nu work in progress, als je flink doorzet ben je klaar voor de tuin treug aan 't groeien en bloeien is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je dat ik een paar dagen geleden hier nog ben komen piepen om te zien of ik echt niets gemist had ;-) madeira zou precies ook nog iets voor ons kunnen zijn, mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Laat er me niet aan denken, ik zou nog albums moeten maken vanaf 2005 of zo... . Er is wel mooi werk geleverd, daar in de trein! Op naar de volgende.

    BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.