vrijdag 12 juni 2015

pot vol beien

Mijn eerste portie zelfgekweekte aardbeitjes zijn binnen. Geoogst uit onze aardbeienpot. Wat ik gek vond is dat er tijdens de ecotuindag verrassend genoeg enkele bezoekers waren die blijkbaar nog nooit een aardbeienpot gezien hadden.
 
 
Er is nochtans niks makkelijker dan dat, en tegelijk ook nog eens mooi. En uitermate geschikt voor tuinen die last hebben van slakken. Zonder aardbeienpot zou ik geen aardbeien kunnen kweken.
 
 
 Zo’n aardbeienpot heeft openingen in de wand die net groot genoeg zijn om een kluit te bevatten. Heel handig bij het planten is dat. Gewoon die kluitjes uit de kweekpotjes schudden, er in plaatsen en dan de pot opvullen met compost. Je moet wel vaak water geven want met al die gaten verdampt het water sneller dan in een gewone pot van die grootte – vooral omdat aardbeitjes zonnekloppers zijn en de pot best in de zon gezet wordt.
 
 
 Het resultaat is niet alleen lekker, maar ook decoratief!

7 opmerkingen:

 1. Dit is wel een hele mooie en grote pot.
  Ik dacht al dat je een hangpot ging beschrijven i.v.m. de slakken. Ze wandelen hier weer vrolijk en slijmerig rond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niets irritanter dan vrolijke slakken :-)
   Ik zet de pot op een warm, zonbeschenen muurtje waar naaktslakken minder snel komen. En sinds de aaltjeskuur is het slakkenprobleem op aanvaardbaar niveau. Dus eindelijk eens aardbeien van eigen kweek :-)

   Verwijderen
 2. Leuke pot! Wij kweken ze in hangpotten, vooral omdat de pissebedden ze zo lekker vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wist niet dat pissebedden aardbeien eten. Mieren wel - de eerste aardbei die ik plukte was hol en vol mieren :-p

   Verwijderen
 3. Hmm ik heb zo'n pot nog in de garage staan, maar nog nooit gebruikt. Te laat om nu nog te gaan gebruiken, zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee - als je nog snel om aardbeitjes gaat in de plantenwinkel dan moet dat nog zeker lukken. Doen! Zonde om zo'n pot niet te gebruiken.

   Verwijderen
  2. *schiet in actie*

   :-)

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.