woensdag 24 juli 2013

Kaardeboom

Kom ik terug uit verlof - met het gezin naar de Pyreneeën geweest - en bots ik tijdens de inspectieronde doorheen de tuin tegen dit: de Kaardeboom!!

Ik kan de plant geen andere naam geven, want heb je dat ooit al elders gezien?  Een plant die er uitziet als een Kaardebol, maar dan zomaar eventjes met een hoogte van drie meter en vijf en zeventig centimeters??!

Nou, ik niet - en plots stond dat monster voor mijn neus!  Zomaar achteraan in de tuin!Hier zie je 'em.  En om te bewijzen dat het geen door het kikkerperspectief gecreeërde gimmick is, een tweede bewijsfoto met het biodivers vrouwke ernaast (zijnde 1m60) - kan je zelf de lengte van de plant inschatten.Ik denk dat de distelvinkjes er deze winter een mooie kluif zullen aan hebben, want er staan niet minder dan zeventig "kaarden", zo van die bloemhoofdjes, op.  Nu hoop ik dat ie de winter haalt, want door de sterke wind van gisterennacht staat ie al een beetje scheef.  Zou ik er een steunpaal naastzetten?  Net als bij een fruitboom?

10 opmerkingen:

 1. Een mooi expemplaar voorwaar, die kaardebol.
  Ik denk dat je die best toch een ondersteuning geeft met een bamboestok, zo ben je er zeker van dat er deze winter een billboard uithangt voor de sitelvinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't voordeel van zo'n kaardboom is ook dat je voor de komende jaren verzekerd bent van nageslacht. Goed voor de putterkes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leve de reuzekaardebol! En volgend jaar honderden nieuwe kaardenbolletjes op een grote oppervlakte want zo'n hoge plant kan zijn zaadjes ver verspreiden! ;-) Hopelijk zijn de putters vlugger en eten ze alles op voor het de grond raakt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn eigenlijk opvallend veel Kaardebolletjes dit jaar. Volgend jaar dus nog meer?! :-)

   Verwijderen
 4. Ferm plantje !
  Het is blijkbaar een goed seizoen voor planten met stekelige bloemhoofden, hier gaat de grote klis vlot over de 2m.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wow! - en meestal zijn die even breed als hoog - dus dat is een klisstruik bij jou!

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.