vrijdag 5 april 2013

Blauw van de kou

Op enkelhoogte in het gras ...

... zie ik, dat sinds de vorige maand, al dat jonge grut toch heel erg zijn best doet.Alhoewel wat blauw van de kou ... zijn de Pinksterbloempjes wat gegroeid.
Ook het blad van Veldzuring is blauw aangelopen.


Verder zijn de blaadjes van de Grote ratelaar nu echt wel duidelijk herkenbaar;komt het Beemdooievaarsbek al piepen;strijden Grote bevernel en Gewone bereklauw al om een plek in 't licht;krult het Kraailook van plezier - of was dat ook van de kou?En staan de Paasbloemen er echt belabberd bij.  Ik zei toch dat het veel te vroeg was om al blad te vormen!

Het hooiland houdt zich met moeite in.  Klaar voor de grote spurt eenmaal de lente toch eens zou beginnen.

En wil je zien hoe dat er op iets hoger dan enkelhoog uit ziet - klik dan door naar HIER, voor de maandelijkse op-het-eerste-gezicht foto.

2 opmerkingen:

  1. Als je goed lijkt, is er al veel gaande.
    Maar, als ik naar je "op het eerste gezicht" foto kijk, valt me in de eerste plaats het gelige gras op.
    In januari en februari was het nog groener. Het zegt wel iets over deze eindeloze winter, die nu op de laatste benen loopt. Straks kunnen we de ontwikkelingen niet bijhouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze staan inderdaad allemaal klaar in de startblokken. Eind volgende week gaat dat er allemaal al helemaal anders uitzien. De paasbloemen zien er hier dan toch wat beter uit.

    BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.