dinsdag 26 maart 2013

Pedagogisch onverantwoord tuinieren

Kijk, langs deze kant van de tuin zie je deze vogelonvriendelijke constructie. Hier mogen de vogelkes niet komen, ondanks het feit dat ik er volop onwaarschijnlijk lekkere zaadjes uitstrooide.

 


Totaal pedagogisch onverantwoord, want daar wordt hun alles verboden en nog geen tien meter verder wordt hun alles toegestaan.
Want hier op deze trap zijn al tientallen kilo's vogelvoeder gestrooid!  De vogelkes worden er op haast schandalige wijze vetgemest. Buffet à volonté! 
En vreten dat die vogels doen!  Moest het zo koud niet zijn en ze al die energie niet onmiddellijk opgebruiken we zouden ze binnenkort kunnen rollen.  Misschien moet ik wat minderen.


Oh ...Oei ... Oeps ... te laat.
 
Met dank aan AnneTanne voor de inspiratie en de titel ;-)

12 opmerkingen:

 1. Het zou niet mogen zijn, maar eergisteren heb ik alweer een emmer vetbollen aangeschaft. Het vogelrestaurant is dit jaar wel uitzonderlijk lang open.
  Al gras gezaaid? Je bent er vroeg bij met deze allesbehalve lenteachtige temperaturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt inderdaad geen einde aan het wintersfeertje. Normaal ben ik daar erg mee in mijn nopjes, maar nu moet ik toch toegeven dat het ook voor mij lang begint te duren. Die stilstand in de natuur weerspiegelt zich zelfs in mijn inspiratie - die staat de laatste maand ook stil heb ik de indruk.
   En neen - het is geen gazon.

   Verwijderen
 2. Ook hier blijven ze vreten dat 't geen doen is.
  Ik vermoed dat dat een bloemenweide is dat je hebt uitgezaaid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, ook geen bloemenweide. Alhoewel dat er al dichter bij is dan wat Menck dacht. Het is een akkeronkruiden mengsel aangevuld met wat oude graanrassen. Een aantal van die soorten kiemen beter met een koudeprik, dus dat moet vroeg gezaaid worden.

   Verwijderen
 3. Ach wat schrijf je toch leuk!Dat Vlaamse hoor je er prachtig doorheen.
  Wat een heerlijke bolle vogellijfjes....blijf maar voeren, het is zooooooooooo koud. Wij liepen vandaag 2 uur buiten, recht tegen de Oostenwind in. Prachtig, maar koud.
  Groet, Madelief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik zei wel dat ik ging minderen - maar dat is natuurlijk niet waar. Ik heb nog kilo's staan die allemaal voor die Vlaamse vogelkes zijn. Ik snap niet hoe die kleine beestjes bij die temperaturen overleven.

   Verwijderen
 4. Vandaag nog maar eens wat zonnebloempitten gekocht. De vetbollen en pinda's waren uitverkocht. De vogelvoerverkopers hebben goed zaken gedaan dit jaar denk ik zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie keus - Ik merk dat de vogels de zonnebloempitjes er het eerst uithalen, uit die zaadmengsels. En daarna de lijnzaadjes en graantjes. Die gele en zwarte bollekes laten ze blijkbaar voor het laatst. Geen idee wat het zijn, maar ze zijn waarschijnlijk niet zo lekker.

   Verwijderen
 5. Op dit moment sneeuwt het hier. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om te stoppen met voederen. Dat wil zeggen dat ik morgen weer 4 kilootjes zaad ga kopen en een kleine portie vetbolletjes. Dit gezien de lange termijn-weersverwachting :-(
  Maar deze droefenis levert wel mooie vogelfoto's op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat blijft maar komen hé, die sneeuw? Ik moest vorige week een pak van 20 kg kopen - alle andere waren uitverkocht. Maar dat heeft wel zijn effect op de voederplek! Wat er allemaal komt snoepen de laatste dagen!

   Verwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.