donderdag 10 januari 2013

Tadaaa!!! De uitslag!

Jullie hebben lang genoeg op de hete kolen gezeten denk ik.  Maar ik wou dat de winnaar dit geschenkje niet tè dicht bij de eindejaarsfeestelijkheden kreeg.  Want dan zou dat niet zo speciaal meer zijn, zo verdwijnend tussen die grote stapel kerst- en andere kadootjes.
Bij gebrek aan degelijke jury – met maar één kip in het kippenhok is er weinig gekakel  - moet ik dat werk dus maar zelf doen. 
Een eerste lezing van de inzendingen toont al gauw dat er van de dertien kandidaten één was die geen beslissing nam, terwijl de wedstrijdregels toch wel duidelijk een keuze voorschreven!  Streng maar rechtvaardig moet ik daarom Angelica buitenspel zetten. 
Dan is er nog een eigenwijs persoon die laat weten dat hij "al een boek heeft" en "een te klein uitgemeten boekenkast" om nog een tweede boek te parkeren.  Ook Mevrouw Onderdeappelboom heeft al een boek (verbaast me niks - ik vermoed bij de Onderdeappelbomers veel boeken, én boekenkasten) en mag samen met Bart op de bank naast Angelica.  Gezellig zo - met z'n drietjes.
Tot zover de diskwalificaties en forfaits.  Blijven nog tien kandidaten over.  Maar misschien eerst even inzoomen op de keuzes die jullie gemaakt hebben.
Dus even een tellinkje gemaakt:
-          Blauwe border                 nul geïnteresseerden
-          Bloemenweide                 zeven
-          Vijvertje                           één
-          Groendak                         drie
-          Graanakkertje                  één
-          Alle standpunten               één
Het verbaasde me eerst wat dat er minder vragen waren dan verwacht om het graanakkertje te volgen.  De flamboyante kleuren die je daar kan verwachten zouden toch meer kandidaten moeten trekken niet?  Maar Natuurlijk-rijk heeft overschot van gelijk: vanaf augustus kijk je daar gewoon op een lege akker – boeiend is anders.  Maar de blauwe border deed het nog slechter.  Gewoonweg niemand stemde voor de blauwe border … blijkbaar heeft iedereen thuis zoiets en kan dat niet boeien.  Mmm … dat geeft te denken als ik nog eens een border moet aanleggen voor ’t Biodivers Vrouwke. 
Zelf had ik, net als Ludo – “een lichte voorkeur” voor het vijvertje.  Ik kon vorig jaar zelf vaststellen dat dat eigenlijk wel veel gedaanten vertoont – zo door het jaar heen.  Maar helaas – slechts één stem. 
Het groendak kwam er daarentegen onverwacht sterk uit, ondanks de rommelig aandoende foto!  Drie kandidaten gaven hun stem en onderbouwden dat bovendien met goede argumenten!  Eigenlijk zit ik daardoor dus al een weekje in dubio … wat wordt het? … groendak of bloemenweide? …  Maar: zeven stemmen voor de bloemenweide!  Tegen zoveel stemgeweld kan ik niet tegenop.  Democratisch aangelegd als ik ben, kan ik er niet onderuit.  Dus de bloemenweide zal het zijn!  En daarmee verblijd ik al meer dan de helft van mijn lezers, door ze hun zin te geven.
De overigen kan ik hopelijk nog paaien met een volgend jaar … en ééntje ervan met een boek.  Dus pech voor diegenen die dan tactisch kozen voor de bloemenweide omdat ik “Misschien ik wel een winnaar kies uit degenen die het meest genoemde standpunt kozen”.  Ik hou wel van een Casper en Hobbes-achtige twist van de spelregels, zo tijdens het spelverloop. 
Dat wordt dus kiezen tussen Zem van Spinrag, Ludo van Muggenbeet, Natuurlijk-Rijk en An & Toon van De Aalscholver.  Hoe zat het met hun commentaren?
Ludo was wel erg kort met zijn commentaar en An & Toon hingen hun karretje gewoon aan de lyrische tekst van Zem.  Natuurlijk-Rijk onderbouwde zijn keuze met heel valabele argumenten en was daarmee een goede kanshebber om dit prachtige fotoboek te ontvangen … maar … ik heb hem tijdens het jaar al verblijd met een heel speciaal pakketje zaden … dus ga ik het boek gewoon naar het hoge noorden sturen – helemaal tot bij Zem!

Dus Zem - stuur je adres maar naar biodiversetuin @ gmail  . com (maar dan zonder de spaties). 
Ik zoek al een stevige envelop!

En nu die foto eens gaan maken zie.

9 opmerkingen:

 1. Da's waar te veel prijzen zou te veel van 't goede zijn ;-)
  Het is me trouwens nog altijd niet duidelijk om wat voor boek het nu eigenlijk gaat, niet goed opgelet precies, dus Zem veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blosjes van blijdschap ;-) Dit maakt mijn dag goed. Ik ga met plezier steeds naar je bloemenweide kijken, maar hoop stiekem dat als extraatje er nog wel eens een post over het spannende dakje komt. Ik kijk uit naar het boek!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zou wel eens meer dan één post over het groendak kunnen komen - eens ik aan de geplande herstelwerken begin.

   Verwijderen
 3. Ik wens Zem veel plezier met het boek. Ik wacht ondertussen op de eerste foto van de bloemenweide ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't is een mooi boek. Veel plezier er mee Zem!
  En hopelijk komt er toch bijwijlen eens een fotootje van die graanakker voorbij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. gelukkig heb ik meer geluk met de liefde ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Veel plezier met je boek, Zem! Wij hadden niet eens door dat er een prijs te winnen was. We waren heel geconcentreerd bezig met het kiezen uit de vijf tuinfoto's. We hebben het diagonaal lezen blijkbaar geërfd van de jeugd ;-)
  In elk geval zijn we erg benieuwd bloemenweidefoto's een heel jaar lang. En in 2014 komen dan die van het groendak aan de beurt *hint-hint* ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat, Zem!
  En dan nu op naar de bloemenweidefoto's, ha ja.

  BeantwoordenVerwijderen

Iedereen is welkom om hier een berichtje achter te laten - maar liefst niet anoniem. Beledigende reacties en publiciteit worden verwijderd.